Data Scientist

Infofolio levert digitale informatieproducten aan de verzekeringsbranche. Wij beschikken over één van de meest uitgebreide en hoogwaardige databases op het gebied van vastgoed en risico in Nederland. Met uitgebreide kennis, ervaring en netwerk is Infofolio voortdurend op zoek naar manieren om innovatieve digitale informatieproducten te ontwikkelen. Adresscanner webapplicatie en Adresscan webservice leveren opstal-, waarde- en risicokenmerken op adresniveau. Ons nieuwste product, Adresscan 360 managementmonitor, geeft inzicht in de actuele situatie van de verzekeringsportefeuille en het marktpotentieel in héél Nederland.

Als Data Scientist bij Infofolio werk je mee aan het ontwerpen en ontwikkelen van datagedreven informatieproducten. Je zet jouw kennis en programming skills in om prototypes te ontwerpen en om te zetten in werkende informatie- en softwareproducten en modellen. Jouw oplossingen en creaties maken onderdeel uit van onze portfolio en hebben de potentie om op te schalen naar meerdere organisaties en gebruikers. Samen met je team haal je álles uit onze hoogwaardige Adresscan database wat er in zit!

Functieprofiel

 • Je ontwikkelt en onderhoudt onze digitale datagedreven toepassingen en modellen voor verschillende klanten
 • Je draait mee in onze ontwikkelteams waarin je samen met je collega’s aan nieuwe datagedreven informatieproducten werkt
 • Je bent samen met jouw team “Data Sciences” verantwoordelijk voor de landsdekkende Adresscan database. Je houdt deze actueel en kwalitatief op orde en werkt voortdurend aan verdere uitbreiding en kwaliteitsverbetering daarvan
 • Je adviseert over gebruik, ontwikkeling, uitbouw en beheer van de Adresscan database
 • Je verkent en ontsluit de mogelijkheden met Big Data, Data Analytics en Artificial Intelligence en past deze toe waar mogelijk en relevant

Jouw profiel

 • Je hebt een universitaire opleiding bij voorkeur op het vlak van Data Science, Informatica, Wiskunde, Kunstmatige Intelligentie, Econometrie of een andere opleiding met een sterke analytische en statistische basis.
 • Je hebt uitstekende en actuele kennis van het Data Science vakgebied en je beschikt over meerdere jaren relevante praktijkervaring als Data Scientist.
 • Je hebt relevante kennis van standaard modellen, algoritmes en tools, zoals Python, R, Matlab en SQL.
 • Je bezit aantoonbare kennis van statistische en wiskundige methoden van data-analyse en het toepassen daarvan in bedrijfsprocessen.
 • Teamplayer
 • Analytisch
 • Communicatief
 • Pro-actief

Bedrijfsprofiel

Infofolio is een snel groeiende organisatie die continu op zoek is naar innovatie en waardecreatie voor onze klanten. Producten waar we onze klanten écht mee vooruit kunnen helpen in deze Data Driven wereld. Big Data, Data Analytics, Artificial Intelligence en Quality Assurance zijn uitdagingen waar we dagelijks met ons enthousiaste team mee te maken hebben.

Jouw kansen bij Infofolio

Infofolio biedt medewerkers een inspirerende en uitdagende werkomgeving waarin je de kans krijgt je verder te verdiepen in je eigen vakgebied. De randvoorwaarden en faciliteiten om je functie goed te kunnen uitoefenen zijn bij ons vanzelfsprekend goed geregeld.

Enthousiast geworden?

Stuur dan jouw motivatiebrief en uitgebreide CV naar sollicitatie@infofolio.nl ter attentie van Dr. Ir. Michiel Jellema, directeur. Wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 030 69 11 010.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Pagina delen